Geschiedenis

tcb logo jpg small Onder de naam TC DAF werd in 1968 in de gemeente Born de eerste tennisclub opgericht. De naam TC DAF vond zijn oorsprong bij het autoconcern DAF dat in de gemeente Born was gevestigd.

In 1973 werd het huidige tennispark betrokken, samen met de nieuw opgerichte tennisclub TC SPIRIT uit Born. Ondertussen was de naam TC DAF veranderd in de naam TC VOLVO. Al snel kwamen fusie-gesprekken op gang tussen beide clubs en via de verenigingsnaam TC VOLVO/SPIRIT werd in 1977 de fusie bezegeld en de huidige naam TC BORN aangenomen.

Anno Nu

Tennis Club Born is momenteel een vereniging met ca. 200 leden en is gevestigd op "Sportplaza Het Anker" in Buchten.

TC Born biedt u een accomodatie bestaande uit 5 banen met als toplaag Canada -Tenn. Alle banen zijn voorzien van een lichtinstallatie. De fraaie kantine met terras en muziek zijn een veelvuldig trefpunt voor leden, gasten, introducees en toeschouwers. Leden hebben de mogelijkheid om het tennisspel te leren door trainingen te volgen, georganiseerd onder leiding van een gediplomeerde trainer.

De leden worden actief betrokken bij de organisatie binnen de vereniging. Naast het Bestuur wordt de organisatie gevormd door de Aktiviteiten Commissie, de Jeugd Commissie, de Park Commissie, de Sponsor Commissie en de Kantine Commissie.